Založ si blog

Martinka je hrdinka

MartinkaMartinka sa narodila a vyvíjala do necelých dvoch rokov ako zdravé dievčatko, pokúšala sa chodiť aj hovoriť, no postupne začala strácať rovnováhu. Po dlhotrvajúcich lekárskych vyšetreniach sa potvrdila diagnóza Rettov syndróm. V jej správaní nastal krutý zvrat. Má síce telo 17-ročného dievčaťa, ale podľa lekárov je psychicky na úrovni osemmesačného dieťaťa.

Martinka už pár rokov bojuje so skoliózou, skrátenými šľachami, epilepsiou, osteoporózou, žlčníkovými kameňmi a aby toho nebolo málo, v marci Martinka dostala chrípku.Začala kašľať a dostala teploty. Boli jej nasadené antibiotiká a o dva dni skončila v nemocnici na JISKe v Bojniciach. Napriek kyslíku a novej liečbe sa Martinke pohoršilo a museli je previezť na ÁRO do nemocnice v Banskej Bystrici. V noci sa jej zdravotný stav opäť zhoršil, jej pľúcka už nevládali pracovať, preto ju museli intubovať a uviesť do umelého spánku.

Jej stav bol kritický, štyri dni bojovala o svoj život. Jediným riešením bola tracheostómia a PEG. Po štyroch týždňoch a jednom dni sa vďaka Svetielku nádeje dostala domov. Zo Svetielka nádeje rodine zapožičali prístroje, ktoré Martinka nevyhnutne potrebuje na prežitie. Odsávačku, oxygenátor, oxymeter, no Martinkini rodičia by potrebovali svojmu dieťatku zabezpečiť vlastné. Ich finančná situácia však nie je natoľko priaznivá, aby si to mohli dovoliť.

Chcete pomôcť Martinke?

 

Karol Chrenko, Železničiarská 3, Handlová 97251

Telefón: 0908 500 102

Číslo účtu: 0066466452/0900 (SLSP a.s.)

Pomoc prichádza cez lásku, ktorú cítime k Bohu

01.06.2015

Manželka je Invalidom ,hrozí jej slepota má potrhanú sietnicu,bohužiaľ nedá sa nič robiť,operáciu jej nedoporučujú a môj brat,ktorý je mentálne zaostalý a má srdcové ochorenia – má za sebou aj operáciu, psychicky je veľmi na tom zle,má urologické problémy – chronickú prostatu, nestačíme kupovať plienky,prať veci,potrebuje aj vitamíny – Nutri drink, [...]

Zdieľaj Overené Výzvy

30.05.2015

Hľadáme pomoc pre rodiny,ktoré ju naozaj potrebujú. Sú to rodiny s inak obdarenými deťmi,alebo rodiny,ktoré potrebujú pomoc,či už materiálnu,alebo finančnú na zdravotné pomôcky,rehabilitácie… Pozrite si prosím výzvy,ak môžete pomôžte týmto rodinám, Kliknete na odkaz a dozviete sa viac,ďakujem

Zázrak menom Tobi potrebuje pomôcť nájsť strechu nad hlavou

21.05.2015

Tobiasko, posledný augustový deň oslávi 3.rôčky. Náš malý / veľký bojovník museli zabojovať o tri mesiace skôr, hneď pri pôrode vyhral svoj prvý boj o miesto na tomto svete vážil sotva kilo. O týždeň neskôr zvádzal Tobiasko svoj druhý ťažký boj s rozsiahlym krvácaním do mozgu a aj tento boj vyhral, aj keď si do života odniesol veľa vážnych diagnóz, s [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

GabikaM

Vaša pomoc má zmysel

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11689x
Priemerná čítanosť článkov: 2338x

Autor blogu