Založ si blog

Zázrak menom Tobi potrebuje pomôcť nájsť strechu nad hlavou

Tobiasko 1Tobiasko, posledný augustový deň oslávi 3.rôčky. Náš malý / veľký bojovník museli zabojovať o tri mesiace skôr, hneď pri pôrode vyhral svoj prvý boj o miesto na tomto svete vážil  sotva kilo. O týždeň neskôr zvádzal Tobiasko svoj druhý ťažký boj s rozsiahlym krvácaním do mozgu a aj tento boj vyhral, aj keď si do života odniesol veľa vážnych diagnóz, s ktorými sa úspešne pasuje spolu s maminkou doteraz. Napriek tomu že lekári maminke hovorili, že nebudem sa hýbať,chodiť,rozprávať… Ja som to spolu s maminkou a mojimi súrodencami dokázal.Dnes Tobiasko dokáže sedieť,chodiť pomocou chodítka,či maminky už sa naučil aj papať a prehĺtať aj keď doteraz papá  iba mixovanú stravu je to zázrak. V týchto dňoch si už dokonca Tobiasko sám vie vypýtať jesť keď je hladný. Tobiasko dnes už chápe čo je hlad a smäd. V Auguste budú tomu tri roky, čo som sa narodil a bolo som malé nehybné bábätko,ktorému lekári nedávali šancu. No dnes je Tobiasko veselý, vnímavý, neskutočne ukecaný, štvornožkujúci šibal. Rozumie všetkému, niekedy až príliš a občas sa dokonca tvári,že nerozumie 😀 ale maminka vraví, „aj to občas treba :)“ toto všetko sú Tobiaskové zázraky doteraz ale verte tomu,že budú aj ďalšie. Prednedávnom sa vrátil Tobiasko z tretieho pobytu vďaka zberu plastových vrchnákov, do ktorého sa mamina pustila pred viac ako rokom aby sa aj ona mohla aktívne zapojiť do šetrenia peniažkov. Keďže toto je momentálne jej jediná možná práca. Na poslednom pobyte Tokiasko pochopil princíp krokov a prenášania váhy do nožičiek čo je obrovský pokrok pre Tobiaska a pre mamu nádherný pohľad.

Tobiasko má ešte štyroch súrodencov:Chris 5 rôčkov, Eli 10 mesiacov a dve staršie sestričky,ktoré majú  14 a 12 rôčkov. Bohužiaľ Maminka Tobiaska verila, že sa na ňu usmialo šťastie,ale bolo to inak. Najmladšej dcérky Eli otecko sa s maminkou aj jeho dcérkou,dlhé mesiace kruto zahrával, až do momentu kedy praskol jeho dvojitý život. Opustil svoju dcérku a mamičku aj napriek každodenným sľubom a slovám večnej lásky a opory až do poslednej chvíle, kedy Tobiasková mamička Elinmu ockovi prestala veriť. Eli je veľká učiteľka pre Tobiaska a maminka je na svoje deti hrdá aj napriek všetkému a vďačná najmenšej dcérke,ktorá Tobiaska popoháňa v pred 🙂 .

Tobiasko s maminkou a súrodencami majú jeden veľký problém, ktorý sa mení na nočnú moru a to je strecha nad hlavou. Ostatné sa zvládnuť pri všetkej skromnosti dá ale nájom žiaľ nie. Len pred pár mesiacmi sa presťahovali práve kvôli dlhodobej „nemocnici“ Tobiaskovej maminky vtedy ešte partnera a tým zníženým príjmom mimo Bratislavy do najlacnejšieho domčeka, ktorý našla a kde maminku s deťmi vzali do podnájmu. Žiaľ ale v momentálnej situácii, keďže Tobiasková maminka ostala sama aj táto čiastka ďaleko prevyšuje jej príjem .Nájom je bez energii 435e. Tobiasková maminka nežiada o finančnú pomoc. Má iba prosbu keďže si Tobiaskové príbehy číta denne mnoho dobrých ľudí, ak by sa našiel niekto medzi Vami alebo vo vašom okolí, kto by chcel pomôcť rodine alebo mal voľný aj malý byt či domček v Bratislave alebo okolí v akomkoľvek stave veľa vecí si vie Tobiasková maminka opraviť, upraviť vyrobiť sama. Čo sa týka zariadenia má všetko čo deti potrebujú, takže aj keby bol prázdny len aby mali strechu nad hlavou a prijateľné nájomné. Prípadne sa veľmi radi postarajú aj o zvieratká či záhradu. Momentálne sú dosť ďaleko od Bratislavy a majú iba požičané auto. Tobiasková maminka si nevie ani predstaviť čo príde, ak budem musieť auto vrátiť, keďže často chodia do BA na rehabilitácie a rovnako k lekárom. Tobiasko trpí ťažkými zachvatovými stavmi a problém mám už len pri nákupoch, nieto ešte cestovať vlakom. Tobiasko má aj uznanú individuálnu dopravu v rámci zťp.

 

Tobiasko3 Tobiasko4

 

Pomoc prichádza cez lásku, ktorú cítime k Bohu

01.06.2015

Manželka je Invalidom ,hrozí jej slepota má potrhanú sietnicu,bohužiaľ nedá sa nič robiť,operáciu jej nedoporučujú a môj brat,ktorý je mentálne zaostalý a má srdcové ochorenia – má za sebou aj operáciu, psychicky je veľmi na tom zle,má urologické problémy – chronickú prostatu, nestačíme kupovať plienky,prať veci,potrebuje aj vitamíny – Nutri drink, [...]

Zdieľaj Overené Výzvy

30.05.2015

Hľadáme pomoc pre rodiny,ktoré ju naozaj potrebujú. Sú to rodiny s inak obdarenými deťmi,alebo rodiny,ktoré potrebujú pomoc,či už materiálnu,alebo finančnú na zdravotné pomôcky,rehabilitácie… Pozrite si prosím výzvy,ak môžete pomôžte týmto rodinám, Kliknete na odkaz a dozviete sa viac,ďakujem

Martinka je hrdinka

09.05.2015

Martinka sa narodila a vyvíjala do necelých dvoch rokov ako zdravé dievčatko, pokúšala sa chodiť aj hovoriť, no postupne začala strácať rovnováhu. Po dlhotrvajúcich lekárskych vyšetreniach sa potvrdila diagnóza Rettov syndróm. V jej správaní nastal krutý zvrat. Má síce telo 17-ročného dievčaťa, ale podľa lekárov je psychicky na úrovni osemmesačného dieťaťa. [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

GabikaM

Vaša pomoc má zmysel

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11723x
Priemerná čítanosť článkov: 2345x

Autor blogu